Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

RESERVEER EEN PLEK VOOR JE TROUWHUISSTIJL OF GEBOORTEKAART VOOR ZOMER 2024!

RESERVEER EEN PLEK VOOR JE TROUWHUISSTIJL OF GEBOORTEKAART VOOR ZOMER 2024!

Joanie Hendrix Studio Impressed

Studio Impressed

Studio Impressed is een in Amsterdam gevestigde ontwerp- en foliedruk studio die gespecialiseerd is in het ontwerpen en ambachtelijk drukken van geboortekaartjes, trouwkaarten en stationeries. In 2020 werd de studio opgericht door Joanie Hendrix om aan haar eigen creatieve verhaal te werken, verder te groeien in haar vak en om samen te werken met mooie mensen en merken. Met een goed opgeleid oog en meer dan 8 jaar ervaring, heeft Joanie een ontwerpstijl ontwikkeld die wordt gekenmerkt door minimalistisch, doordacht en chique met een vleugje mysterie.

Een oog voor detail

Met een scherp oog voor detail vormgeven we unieke ontwerpen. Elk element, of het nu het papier, de folie, of de envelop met sluitsticker is, het wordt met liefde gekozen en uitgewerkt.

Duurzaam & verantwoord

Wij maken weloverwogen, duurzame keuzes, variërend van gebruik van gerecycled papier tot het selecteren van eco-vriendelijke folies. We streven naar een milieuvriendelijk assortiment.

We zijn dol op typografie

Overal vinden we inspiratie, of het nu gaat om verpakkingen of Franse menu's. Het samenvoegen van onze typografische inspiratie met onze verfijnde ontwerpstijl is wat onze studio echt onderscheidt.

Foliedrukmachine studio impressed

Het drukproces

Drukken met een drukpers is een eeuwenoude druktechniek die bijzonder veel precisie en toewijding vereist. De basis van het proces omvat extra dik papier van hoge kwaliteit, hoogwaardige foliesoorten en een hoge persdruk. De luxe folie en het reliëf van de indruk creëren samen een elegant samenspel van diepte en glans. Met als resultaat drukwerk om te zien en te voelen.De instelling, plaatsing van het papier en de indruk gebeurt volledig met de hand om een perfecte druk te waarborgen en dit kan dan ook niet worden geautomatiseerd. Elk folietype binnen een ontwerp wordt met een speciaal daarvoor gefreesde messing cliché in het werkstuk gedrukt en zo kunnen er wel tot vijf verschillende drukken plaatsvinden per kaartje. Wat het resultaat buitengewoon uniek maakt. Het drukproces is een arbeidsintensieve klus die veel precisie vergt, maar het resultaat mag er zijn. Een ambachtelijk gemaakte luxe geboortekaart, trouwkaart of stationery zoals weinig anderen die zullen hebben.Digitale print in bijvoorbeeld de kleur goud wordt vaak verward met foliedruk. Dit is wezenlijk anders en heeft niet uitstraling die foliedruk geeft.

Het papier

Een ander bijzonder kenmerk van de druktechniek is het gebruik van de vaak erg dikke, volumineuze papiersoorten. Wij maken gebruik van 600 grams, 540 grams, 300 grams papier en Oud hollands papier met een geschepte rand. Het voordeel van kwalitatief goed papier is dat het lang mooi blijft en bijvoorbeeld niet kromt als het langer ergens staat. De gekozen papiersoorten zijn allen ongestreken. Hier bovenop zijn al onze papiersoorten afkomstig van zorgvuldig samengestelde traditionele fabrikanten die de hoogst mogelijke kwaliteit garanderen.We vinden het belangrijk dat het papier niet alleen uitstekende printresultaten oplevert, maar ook dat het op een verantwoorde manier is geproduceerd. Dit zie je terug in onze collectie met uitsluitend duurzame papiersoorten met het FSC keurmerk of onze volledig gerecyclede papiersoorten.

Onze papiersoorten van GF Smit. Prachtig 300 gram tot 800 gram en/of geduplex
Foliedrukmachine, cliché's en folies Studio Impressed

De folie

Al onze geboortekaartjes, trouwkaarten en stationeries worden gedrukt met hoogwaardige folie in een zeer breed scala aan kleuren. Zo hebben we onder andere de populaire goudfolie, zilverfolie, mat goudfolie en mat zilverfolie in het assortiment. Maar hier zijn oneindig veel verschillende kleuren in mogelijk met een zeer mooie afwerking. Zo kunnen we metallicfolie, parelmoerfolie en zelfs holographic folie gebruiken in onze ontwerpen voor een écht speciale afwerking.Net zoals onze papierleverancier zijn onze folie leveranciers zorgvuldig geselecteerd en werken we alleen met duurzame folie-soorten. Zo is het papier bedrukt met de door ons gebruikte folie volledig recyclebaar net zoals de restanten folie die overblijven na de productie. Dit wordt na gebruik gescheiden afgevoerd.